Online pénztárgép vásárlásának a menete

KÉRDÉSE VAN? HÍVJON MOST

1 lépéps

Regisztrációs kód megigénylése a PTGREG nyomtatvány kitöltésével (kitöltési segédlet és linkek lejjebb)

 

2. lépés. Pénztárgép vásárlás vagy megrendelés.

Abban az esetben, ha Ön olyan online pénztárgépet választ ami polcról átvehető, akkor weblapunkon megrendeli és kollégáink felkeresik az átadással kapcsolatban vagy irodánkban megvásárolhatják személyesen.

Abban az esetben, ha Ön olyan online pénztárgépet választ ami polcról nem vehető át, akkor a saját ügyfélkapuján keresztül az eBEV kell a megrendelést leadni. A megrendelés leadását követő 24 órán belül kapnak egy pénztárgép megrendelés visszaigazolást amit részünkre kell megküldeni a rendeles@eurocassa.hu e-mail címünkre és várjuk, hogy megérkezzen online pénztárgépe.

 

PTGREG dokumentum kitöltési segédlete.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium 3/2013 (II.15) rendelete alapján:

Az új pénztárgépek beszerzésének menete jelentősen eltér az eddig megszokott gyakorlattól. Ahhoz, hogy a pénztárgépét meg tudja vásárolni, először a NAV elektronikus rendszerében kell magát (cégét, cégeit) regisztráltatni. Ez egy elektronikusan kitölthető nyomtatvány (PTGREG) melynek kitöltésével és elküldésével megigényli a megvásárolandó pénztárgép(ek) élesítési kódját. Amennyiben vállalkozása elektronikus bevallásra kötelezett, akkor csak elektronikus úton adhatja be, egyéb esetekben papírformai út is elfogadott. Ezt az okmányt, elektronikus formában – a beérkezéstől számított -  5 nap múlva, postai úton 8 nap múlva kapja vissza. Ezen okmány nélkül NEM TUD pénztárgépet vásárolni sehol!

A következő részben a nyomtatvány kitöltéséhez szeretnénk segítséget nyújtani, de javasoljuk, hogy kérje könyvelője segítségét is, mert néhány kérdésre csak Ő fogja tudni a helyes választ.

Az alábbi sorokban azt mutatjuk meg, hogy a PTGREG nyomtatványt - amit a NAV oldaláról az ÁNYK nyomtatványkitöltő keretprogrammal lehet kitölteni - hogyan lehet megfelelően kitölteni. Az alábbi linken a nyomtatvány PDF képét fogja látni. (ezt a nyomtatványt nem itt kell kitölteni, a kép csak illusztráció)

PTGREG nyomtatvány PDF

 

Az adatlapot és a nyomtatvány kitöltését segítő szoftvert megtalálhatja az adóhatóság honlapján az alábbi linkre kattintva:
PTGREG nyomtatvány és nyomtatvány kitöltő szoftver

 

Első kitöltendő lap PTGREG:

 

B. Az Ön vállalkozásának, cégének adatait kell pontosan kitölteni. Mindet ki kell töltenie, csak a „hibásnak minősített adatlap vonalkódja” részt nem.

C. Csak abban az esetben kell kitölteni, ha a pénztárgépe kétvállalkozós rendszerben működik.

D. Ezt a rovatot nem kell kitöltenie, ezek az adatok automatikusan kitöltődnek a további lapok kitöltését követően. Ebben a részben található utolsó négyzetet –amely a szolgáltató NAV részéről történő tájékoztatásához kér engedélyt – érdemes bejelölni a későbbi adatkeveredés elkerülése végett.

E. Adatok értelemszerű kitöltése

 

Második lap PTGREG-01:

 

Az 5db-on felüli pénztárgépeket kell itt regisztrálni. Ha kevésnek mutatkozna a 20 db lehetőség, a lap jobb felső részében található kör alakú zöld plusz ikont tartalmazó gomb segítségével újabb lapot nyithat.  Amennyiben a pénztárgépek különböző telephelyeken (üzemelési helyeken) lesznek, akkor annyi lapot kell kitölteni ahány üzemelési hely van, és azon belül annyi pénztárgépet kell igényelni amennyi az adott helyen lesz.

A. A idénylengő adott üzemelési helyhez tartozó pénztárgépek számát kell beírni. (Ha az előző lapon a nem támogatott rovatba 3db-ot írt és Önnek 3db üzemelési helye van, akkor három lapot kell költenie és mindegyik lap e rovatába 1-et kell írnia)

B. Az üzlet nevét (ha van) és a címét kell pontosan kitölteni. Az Üzemeltetés módja négyzetben kell megjelölni, hogy a tevékenységhez szükséges online pénztárgép üzemeltetési helye állandó, mozgó vagy változó telephelyű. Az Üzemeltetés célja négyzetet üresen kell hagyni. A TEÁOR kódok négyzetet pedig, értelem szerűen kell kitölteni.

 

 Ha minden rendben kitöltött, akkor elektronikus úton is benyújtható a komplett dokumentum, vagy ha Önnek nem kell elektronikus bevallásokat készítenie, akkor kinyomtatás után postai úton is beadhatja igényét. A visszaérkezett elbírált anyagot nyomtassa ki és vásárláskor adja át a részünkre!

 

Reméljük sikerült segítenünk a PTGREG dokumentummal és a pénztárgépvásárlással kapcsolatban.

 

Sietségre van szüksége? Hívjon most

<

Eurocassa

Weboldalunk felépítése kényelmes és gyors tájékozódási lehetőséget biztosít a vásárlók számára, a menüpontok segítségével könnyedén navigálhat az áruházban.

Kapcsolat

Gödöllő Dózsa György. út 18. Fsz.6.

Telefon: (0670) 310-70-73

Email: rendeles@eurocassa.hu

© 2017 Copyright  Eurocassa - Mindenjog fentartva